Sunday, May 26, 2013

21+1 de perechi de cercei eco-friendly

           Ce avem azi aici?

Cercei realizaţi manual, eco-friendly, croşetaţi din rafie şi fir de bumbac.
Ideea mi-a venit în ziua când am renunţat la cerceii de aur pe care îi aveam în urechi de prin clasa a II-a şi nu vroiam să stau chiar cu urechile golaşe. Să cumpăr...nu mă lăsa buzunarul, aşa că am căutat prin ce aveam prin casă, am pus degeţelele şi imaginaţia la lucru, şi gata! Îmi plac pentru ca sunt aşa de uşori de nici nu-i simţi şi se asortează la aproape orice ţinută.

Eco-friendly handmade earrings made with raffia and cotton thread.

Şi iată şi cerceii "dreamcatcher":



Sunday, May 12, 2013

Ce-ai în straiţă?

        Se împlinesc vreo 100 de ani, nu chiar 100........33 de ani de când am terminat şcoala generală şi nu ştiu de ce îmi amintesc tocmai acum că într-un an ne-a venit o colegă nouă, Man Lenuţa din Vidolm, Alba. Si intr-o zi Lenuţa m-a intrebat: "Ce-ai în straiţă?" Oooof, eu care credeam că le ştiu pe toate nu aveam raspuns la întrebare!
 - Ce-i aia "straiţă" şi de ce ar trebui să am ceva în ea? (clever, huh?)
În scurtă vreme m-a lamurit că "straiţa" e "traistă" iar întrebarea era de fapt ce aveam în pacheţelul cu  mâncare pentru pauză.
Dacă povestea s-ar fi oprit aici, ar fi rămas doar un dialog drăguţ dintre copilul de la sat şi cel de la oraş, dar Lenuţa mi-a adus de acasă şi mi-a daruit o traistă, prima mea traistă !

        Lenuţa, traista de la tine o mai am şi acum, am modificat-o puţin, şi o port la diverse ocazii. Ba mai mult, mi-am făcut câteva şi le port cu mare plăcere. 


Acum e în lucru traista cu bufniţe, flori, fluturi. Varianta finală s-ar putea să nu fie aşa încărcată sau s-ar putea să-i mai pun mărgele şi nasturi în funcţie de ce idei o să am. 
Sunt foarte fericită când termin ceva şi iese cum îmi place !


 Prima traistă





















Saturday, May 4, 2013

Cine trage sforile?

             Se pare că sfoara poate servi şi la altceva decât la legat colete, borcane sau spânzurătoare.
 Am tras nişte sfori, şi au ieşit la iveala: luna, cornul abundenţei, o buhă, o traistă, suporturi pt ghivece de flori, suporturi pt rafturi, panouri decorative...
Mai am pe undeva şi nişte pitici, nu ăia de pe creier, că ăia stiu exact că sunt la locul lor, piticii sunt daţi cadou pe undeva, şi mai am tot aşa, în lume nişte suporturi pt ustensile de bucătărie şi multe alte cele. Şi încă mai urmează!

 Macrame is the art/craft of tying cordage into knots in such a way that they form a useful or decorative shape.